Derfor er danskerne gavmilde

Det er bedre end sex at gøre noget for andre, synes danskerne ifølge undersøgelse.Hvad gør dig mest lykkelig? At dyrke sex eller gøre noget godt for andre?Det første, skulle man tro. Men det passer ikke ifølge en ny undersøgelse blandt 1075 repræsentativt udvalgte danskere. 13 pct. oplever størst glæde ved at gøre noget for andre – kvinder 14 pct., mænd 11 pct. Mens 11 pct. oplever størst glæde ved sex – kvinder 4 pct., mænd 16 pct.
Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov Zapera har lavet for gratisavisen MetroXpress.

Familien hitter

Procentsatsen for de to lykkestimulanser er dog langt fra lige så stor som topscorerne: familien og partneren.
På spørgsmålet ”Hvad gør dig mest glad?” svarer i gennemsnit 51 pct. at det gør ”min familie”. Det gælder 58 af kvinderne og 44 pct. af mændene.
På samme spørgsmål svarer 35 pct., at partneren gør dem mest glade. De gælder for 34 pct. af kvinderne og 36 pct. af mændene. Deltagerne i undersøgelsen måtte sætte kryds ved to svarmuligheder.
Undersøgelsen overrasker ved, at kun 6 pct. mener, penge gør dem lykkelige. Samme antal mener, jobbet giver dem mening. Heller ikke ”lækre ting” som biler, møbler eller tøj er så lykkebringende som man skulle tro. Kun 4 pct. siger, disse materielle goder gør dem mest glade.
/sl