Kirker kan nu henvise misbrugere direkte

Kristen misbrugsbehandling har de senere år været baseret på kommunernes visitering af misbrugere. Men nu vil det kristne behandlingscenter Shalom have et mere direkte samarbejde med sit kirkebagland.
– Mange misbrugere ønsker hjælp. Og vi ved, efter mange års kontakt med misbrugere, at kirkerne er et af de steder, de søger hen, siger Alfred Frederiksen, leder af Shalom.
Behandlingshjemmet i Randers har i over 25 år hjulpet mennesker ud af misbrug. I det seneste år er der dog sket en stor nedgang i antallet af henviste misbrugere.
– Misbrugere vil ofte ønske en behandling, hvor troen kan blive respekteret, forklarer Alfred Frederiksen. – Men til tider kan det være svært at få kommunerne til at betale for behandling, og der er ikke altid respekt for den enkeltes ønske.