Påsken handler altså om Jesus

Hvis du vil have en påske med åndeligt indhold, må du selv opsøge den.I det moderne Danmark kan man nemt komme igennem påskedagene uden at opdage, hvad påsken egentlig handler om. For det verdslige samfund har erstattet den dybt meningsfulde lidelseshistorie med påskegøgl.Ingen kristen højtid har så stor betydning som netop påsken. Selv julen med Jesus-barnets fødsel ville være meningsløs, hvis der ikke fulgte en påske, hvor Jesus som voksen ofrede sit unge, stærke liv.
I påsken har vi chancen for at leve os ind i dette drama. Palmesøndag – Skærstorsdag – Langfredag og Påskemorgen fortæller hver deres gribende beretning. Det handler om lidelse – og i vores overfladiske samfund vil vi helst gå let hen over smerte og død, som på den måde blive omgærdet med frygt. Men frygten forsvinder ikke ved at lukke øjnene, men netop ved at gå igennem den – sammen med Jesus.
Det bliver først for alvor en påskemorgen skøn, når man har gennemlevet frygten skærtorsdag, lidelsen langfredag og måske ikke mindst ventetiden og uvisheden påskelørdag, før vi kan sige søndag morgen: ”Ja, Kristus er opstanden!”

Det kan lyde utroligt for moderne rationalistiske mennesker, men der er faktisk helbredelse i Jesu blod. Både i en psykologisk, åndelig og fysisk forstand. Og det er da også påskens fantastiske budskab: Gennem det Jesus gjorde – hans død og hans opstandelse – kan vi ikke blot blive helet i vores menneskeliv, men vi kan blive frelst for evigt!
Vi kan få tilgivelse for alt og se frem til det evige liv.
Så lad os ikke nøjes med en overfladisk og blodfattig udgave af påsken og kristendommen, men gå i dybden med Jesu lidelse og død, så vi med Grundtvig kan sige:

Dog jeg tror, af dine vunder (sår)
væld udsprang til stort vidunder,
mægtigt til hver sten at vælte
til isbjerge selv at smelte,
til at tvætte hjertet rent!

Af redaktør Henri Nissen