Tysk biskop går af efter spirituskørsel

Margot Kässmann træder tilbage som biskop og overhoved for den Evangeliske Kirke i Tyskland, efter hun er blevet taget i spirituskørsel.Margot Kässmann (51) blev den 20. februar stoppet af politiet i Hannover efter at have kørt over for rødt. Det viste sig, at hun havde en alkoholpromille på 1,54, hvilket er tre gange mere end det tilladte.
Selvom Rådet for den Evangeliske Kirke i Tyskland sendte hende en tillidserklæring, valgte Margot Kässmann alligevel at træde tilbage som overhoved for de 25 millioner tyske protestanter den 24. februar. Hun har ifølge DR forklaret, at hun ikke kan blive på sin post med den nødvendige autoritet.
Margot Kässmann blev valgt som den første kvinde til at være overhoved for den Evangeliske Kirke i Tyskland i oktober, og nåede altså kun at sidde i stillingen i fire måneder.
John