Forretning annoncerer om påskens budskab

Amerikansk hobby-butik annoncerer på tværs af landet om påskens budskab – selvom omkostningerne er i millionklassen. Gud velsigner rigeligt igen, siger den kristne ejer.En landsdækkende amerikansk forretningskæde har købt helsides annoncer i aviser over hele landet for at forklare påskens sande budskab.Et stort antal amerikanerne kunne Påskesøndag læse om påskens betydning.
Forretningskæden Hobby Lobby havde nemlig helsides annoncer i omkring 300 aviser over hele USA.
Men de reklamerer ikke for sig selv, men for påsken.

En renvisket tavle

”En renvasket tavle” står der på påske-annoncen, som den kristen-ejede kæde annoncerede med i 300 aviser i USA.

Annoncen viser en sort tavle, der er blevet vasket ren for kridt, med sætningen ”en renvasket tavle” med tre kors under og et bibelvers fra Apostlenes Gerninger kapitel 3 vers 19-20, der lyder: ” Men nu skal I ændre jeres indstilling og vende jer til Gud, så han kan tilgive jer, og I kan opleve den fred, der kommer fra Gud.”
Med lille skrift nederst på annoncen står en invitation til at ringe til et tlf.nr., hvis man ønsker at tage imod Jesus som Herre og Frelser.
– Vi bliver nødt til at få folk til at forstå, hvad denne højtid handler om. Nemlig Kristi død og opstandelse, og vi føler bare, at vi er nødt til at proklamere det og ikke tabe denne højtid til påskeharerne, siger grundlægger og administrerende direktør David Green til The Christian Post.

Annoncerer hvert år

Den kristen-ejede forretning Hobby Lobby sælger kunst og håndværk. Firmaet har 435 forretninger i 35 amerikanske delstater og har siden 1997 haft helsides annoncer om jul og påske i aviser over hele landet.
Flere tusinde mennesker takker hvert år firmaet for dets annoncer, fortæller David Green.
Annoncerne vækker også begejstring hos den kristne organisation ”Amerikansk Familieforening”.
– Vi kritiserer selskaber, når de tager uansvarlige beslutninger og beslutninger, som vi mener vil skade familier. I dette tilfælde er vi glade for at kunne klappe ad Hobby Lobby og give dem et skulderklap for deres påske-annoncer, der vises i aviser tværs gennem landet Påskesøndag. – Og de gør det selvfølgelig også til jul, siger Tim Wildmon, præsident i Amerikansk Familieforening.

Holder lukket søndag

Foruden påske- og juleannoncerne holder Hobby Lobby heller ikke åbent om søndagen. Beslutningen blev truffet tilbage i begyndelsen af 1990’erne af familien Green, som ejer Hobby Lobby.
– Vores familie var samlet, og vi sagde til os selv: vi hindrer muligvis folk i at gå i kirke, og vi holder dem også væk fra deres familier. Så vi syntes, at det var mere vigtigt for os at ære Gud og holde lukket om søndagen, forklarer David Green.
Den amerikanske kæde tjente på det tidspunkt omkring 500 millioner kroner om søndagen. Men Gud har velsignet forretningen lige siden, fortæller David Green.
Green-familien er også involveret i et nationalt Bibelmuseum, som snart åbner i USA.
Hobby Lobby har nemlig lovet at levere bibelske genstande til museet og anskaffede tidligere på året en ekstremt sjælden Bibel fra 600-tallet. Det er en af de ældste ”næsten-komplette” bibler i verden.