– Forvent mirakler

– Vær sulten efter mere fra Gud og lev i forventning til, at store ting kan ske, lød opfordringen fra præsten Bill Johnson fra Bethel Church i Californien, da han for nyligt var i Oslo.

Amerikanske Bill Johnson var for nyligt i Oslo på konferencen ”Himmelen møder jorden”.
Foto: Bethel Church

– Da jeg var lille og var på besøg hos bedstemor, tænkte hun altid på, om jeg var sulten. Sagde jeg nej, ville hun ikke høre, hun var allerede i gang med at lave et måltid til mig. Sådan er det også med Gud. Han vil give dig mere, selvom du tror, du er mæt, siger Bill Johnson til stor applaus fra en fuld sal i Filadelfia-kirken i Oslo. Folk er kommet fra ind- og udland for at høre den anerkendte taler fra Redding i California, USA. Forventingerne til Gud og til talen sitrer i luften.
– Hvordan kan du give noget til andre, hvis du ikke har noget at give selv? Det er helt umuligt. Grunden til at jeg stadig vil have mere af Gud, er, at jeg ønsker at give det videre. Derfor skal du lade dig fylde af Gud. Er I sultne? spørger Johnson og får et rungende og samstemt ja som svar.
– Så er I kommet til det rette sted!

Smittende duft

De, som har læst Bill Johnsons bøger og hørt ham tale, ved, at han er optaget af Helligånden og dens virke blandt mennesker. Under konferencen i Oslo-kirken handler hans budskab om det samme tema. At bruge tid med Gud er et af Johnsons allervigtigste anliggender.
– Når du giver et knus til en person, som bruger meget parfume, hænder det, at parfumen smitter af på dig. Det kan være en god eller dårlig duft, men duften smitter af på dig.
Sådan er det også, når vi er sammen med Gud. Det kan mærkes, at vi har været sammen med ham, det smitter af på os. Du begynder at lugte af tro og din tro afspejler din nærhed til den trofaste, til Gud, siger Johnson og opfordrer folk til at bruge mere tid sammen med Gud.
– I vores menighed hjemme i Redding er det præcis det, vi gør. Vi kommer sammen og ber’ i timevis. Nogle gange begynder vi samlingerne klokken fem om eftermiddagen og fortsætter helt til tolv – et om natten. Gud kommer til møderne. Gud vil også komme til møder hvor du er, bare inviter ham ind!

Mirakler som undervisning

Menigheden som Bill Johnson er pastor i, er kendt for at være et sted, hvor tegn, undere og mirakler ofte sker. Ikke bare i kirken, men på gader og stræder, hvor folk færdes. Menigheden udsender teams, som beder for folk, hvor de er, og menighedens medlemmer bliver opfordret til at bede for mennesker, de møder.
– Vi ser, at Gud gør store ting. Sygdomme forsvinder, folk bliver helbredt, ægteskaber bliver forvandlet… Disse mirakler er givet til os, for at vi skal lære, siger Johnson.
– Nogle gange er miraklet, at folk bliver raske. Andre gange er det et mirakel, at folk kommer til tro, eller at en hjemløs får tøj og kan vaske sig, siger Johnson, som mener, at Gud også handler gennem os mennesker.
– Den anden dag var nogle af vores studenter ude i en madbutik og skulle købe mad. Der traf de en mand, som stod og spillede på en spilleautomat. De kom i snak med manden, og det viste sig, at han ikke havde penge til mad til sig selv og sin familie. Så tog studenterne manden med sig rundt i butikken, så han kunne vælge det, han ville have. Derefter betalte studenterne for indkøbene, og manden fik mad til sig selv og sin familie. Det gælder om at leve i det, give det videre. Vi er kaldet til at være tjenere, siger Johnson.

Brænd sammen

Johnson havde svar på, hvordan nordmændene kunne få fat i det samme, som menigheden i Redding har.
– Søg Gud! Du har Helligånden i dig. Alt er tilgængeligt. Begynd at se det, som endnu ikke er sket, med troens øje, og vær i forventning til, at der kan ske overnaturlige ting. Kristne mennesker har en tro på Gud. Denne tro er forankret i det, vi ikke kan se. Det ligger i vores natur som troende at tro, siger Johnson. Han mener, Jesus viste os, hvordan dette fungerer.
– Paulus sagde, at det vi kan se, er midlertidigt, mens det vi ikke kan se, er evigt. Hav troen i det, du ikke kan se, opfordrer Johnson og mener, at det er vigtigt at stå sammen med andre mennesker, som lever i de samme forventninger som en selv.
– Man må skabe miljøer for at leve dette ud. Et stykke brænde bliver aldrig til et helt bål. Brænder det alene, vil ilden hurtigt dø ud. Det har brug for at brænde sammen med andre stykker brænde. Sådan er det også for os mennesker. Alene vil du hurtigt brænde ud, sammen med andre bliver du en del af en større brand!
Af Kristin Winther Jørgensen, KPK, og John Engedal