Paven græd sammen med ofre

Paven græd og bad med otte overgrebsofre på Malta. En af disse har genfundet troen.Paven mødtes for første gang med overgrebsofre, siden skandalen om de mange overgreb for nogle uger siden kom frem over hele verden.– Han lyttede til os individuelt, bad med os og græd med os, siger 37-årige Lawrence Grech ifølge Dagen.
Han var en af de otte overgrebsofre, som Paven mødtes med under et 25 minutter langt møde, da han besøgte Malta tidligere på måneden.
De mange sager om overgreb fra katolske præster er i de seneste uger rullet hen over verden, og Den Katolske Kirke er blevet beskyldt for at forsøge at skjule overgrebene og beskytte de skyldige præster.
Paven udtalte fornyligt i sin 5-års jubilæumstale til 50 kardinaler, at han leder en ”såret og syndig” kirke.

Offer fandt troen igen

Men mødet med Paven gjorde alligevel et stort indtryk på Grech, som også har genfundet sin tabte tro.
– Han var villig til at påtage sig skammen for det, andre har gjort. Han viste stort mod, siger Grech og tilføjer:
– Jeg har mistet troen i løbet af de sidste 20 år. Denne erfaring vil forandre mit liv. Nu kan jeg gå hen til min datter og sige ”Jeg tror!”.
Paven forsikrede ifølge Vatikanet ofrene om, at den Katolske Kirke ville gøre alt for at eftersforske anklagerne, stille de skyldige til ansvar og indføre effektive tiltag, der skal forhindre overgreb i fremtiden.