Kristent institut advarer om skotsk lovforslag

Nyt lovforslag i Skotland er en ”massiv trussel” mod ytrings- og religionsfriheden og kan ramme kristne, der debatterer ud fra deres tro, advarer Det Kristne Institut.Lovforslaget kommer fra den skotske justitsminister Kenny MacAskill, der vil straffe ”truende, skræmmende eller chikanerende adfærd”. Lovforslaget retter sig egentlig imod ’stalkere’, altså folk som følger efter og chikanerer andre, men det kristne institut frygter, at lovforslaget også kan ramme kristne, når de debatterer eller udtrykker sig omkring deres tro.
Instituttet henviser, ifølge Christian Today, til en lignende lov i England og Wales, der skulle forhindre uorden, men også muliggjorde retsforfølgelsen af to kristne, som kritiserede islam. Det kristne institut mener, at den skotske lov – hvis den vedtages – kan være endnu mere ødelæggende end den der blev vedtaget i England og Wales.
John