Sarah Palin forsvarer USAs nationale bønnedag

Distriktsdommer har fastslået, at USAs nationale bønnedag er imod forfatningen, fordi stat og kirke ikke adskilles.Det var USAs 16. præsident, Abraham Lincoln, der tilbage i 1863 udråbte den 30. april til national bønnedag. I 1952 blev dagen officiel.
Men det skal den ikke være, fastslog distriksdommer Barbara B. Crabb den 15. april. Dagen er nemlig forfatningsstridig, fordi den ”går ud over blot at bekræfte religion, da det eneste formål er at tilskynde borgerne til at deltage i bøn, en religiøs opgave, som ikke har nogen funktion i den verdslige sammenhæng”, siger hun ifølge Dagen.
Den tidligere vicepræsident-kandidat, Sarah Palin, har reageret stærkt imod dommerens kommentarer og påpeget, at USA er et kristent land.
– Hvis nogen skulle forsøge at overbevise Dem om, at Gud skal adskilles fra staten, så vær opmærksom på, at vores grundlæggere var troende, sagde hun i en tale dagen efter.
Det Hvide Hus har oplyst, at Obama stadig vil annoncere landets bønnedag som sædvanlig.
John