Afrikansk løber tilgav dem, der ville dræbe hans folk

– Jeg har valgt at tilgive dem, som dræbte min familie og venner, selv om det er meget svært, siger Gilbert Tuhabonye, som overlevede folkemordet i Burundi.- Men tilgivelse har givet mig mulighed for at fortsætte på livets vej, sagde han på Oslo Freedom Forum.
I 1993 blev han sammen med de andre elever i skolen ført til junglen, hvor de blev hugget ned eller tvunget ind i et brændende hus for at blive brændt levende. Tuhabonye reddede kun livet, fordi han lå under ligene på sine kammerater.
Det lykkedes ham senere at flygte til USA. Her sagde lægerne, at skaderne fra episoden gjorde, at han ikke længere kunne løbe. Men underet skete, og Tuhabonye endte med at blive en atlet på landsholdsniveau, skriver Dagen Magazinet.
– Da jeg havde det værst efter overgrebene, overvejede jeg at tage mit eget liv. Men jeg oplevede et indgreb fra Gud, som gav mig løfter om kraft til at leve videre. Du må leve i troen og du må have håb, siger Tuhabonye, der med andres hjælp oprettede organisationen Gazelle, som skaffer vand til landsbyer i Burundi.
John