UMO-leder: Ægte tro vil vokse med statskirkernes fald

Den institutionelle kirke vil aftage, men tomrummet vil bane vejen for et stærkere og mere ægte kristent liv, tror lederen af Ungdom Med Opgave i Norge, Andreas Nordli.Han tror, at statskirken vil ” forblive en politikerstyret ceremonikirke, som fylder menneskets behov for overgangsriter”, og kun vil præge medlemmerne i lille grad, men at en græsrods-præget kristen tro vil vokse frem i kølvandet. Her vil medlemmerne mødes til uformelle samlinger og fællesskabet vil være mere relationelt.
Nordli tror desuden, at individualismen vil føre til fråds og dyrkning af nydelse, hvor de flygtige relationer vil medføre et vakuum, som kan få mennesker til at søge efter et ægte kristent fællesskab igen.
– Revolution er altid startet på gaden, skriver Nordli i det norske UMO-blad ”Mot Målet”, og henviser til William Booth, William Wilberforce og pinsevækkelsen i Los Angeles for omkring 100 år siden.
– Dette vil ske igen, skriver han.
John