Befrielse – og fortsat kamp

Den 5. maj fejrer vi 65-årsdagen for befrielsen i 1945. Efter 5 års besættelse blev Danmark fri for tyskerne og – langt vigtigere – nazismen blev nedkæmpet.Heldigvis gav alle lande ikke opgivende efter for overmagten, som den danske regering, da tyskerne 9. april 1940 invaderede os. Norge tog kampen op. Churchills England gik i krig. Amerikanerne kom modvilligt med i kampen imod det nazistiske spøgelse. Og i løbet af krigen opstod en modstandsbevægelse også i Danmark med folk lige fra kommunisterne til de konservative. Også de kristne indså efterhånden, at nazismen var en ond og antikristelig ideologi, hvis mål bl.a. var at udrydde jøderne. Og heldigvis lykkedes det at hjælpe langt de fleste jødiske medborgere med at flygte til Sverige og undgå kz-lejrene.
Desværre rører nazismen og antisemitismen (jødehadet) stadig på sig i Europa. Ikke mindst fordi mange muslimske indvandrere ikke har gjort op med det jødehad, de er vokset op med i deres hjemlande.
Danmark og EU bør være aktivt med i, at disse ulogiske og skadelige holdninger nedbrydes.
Desværre tager venstrefløjen i stigende grad parti imod Israel. I et forståeligt forsøg på at hjælpe palæstinenserne, glemmer de ellers så demokrati-elskende politikere, at Israel er det eneste velfungerende demokrati i Mellemøsten, mens diktatur, terror, undertrykkelse af menneskerettigheder og ytringsfrihed er udbredt i dets nabolande. Og desværre ikke mindst i den palæstinensiske lejr.
Vi ønsker også at hjælpe palæstinenserne. Gud elsker alle – og det skal vi også. Men vi hjælper dem ikke ved at lukke øjnene for den muslimske fanatisme og det urimelige jødehad, som gør en fredelig sameksistens umulig.
Vi gør derimod livet sværere for de jøder, som endelig har fundet et hjemland. Det kan vi ikke være bekendt.
Vi kan ikke tillade os at lukke øjnene for det, der sker.
Derfor bringer vi løbende artikler fra Israel – nu også en daglig nyhedsservice på hjemmesiden. Vi har netop udgivet en ny bog som forklarer baggrunden for konflikterne. Altsammen for at give dig som læser viden til at gå op imod den misinformation, vi udsættes for i disse år.

Af redaktør Henri Nissen