Bliv forfrisket på rejsen – besøg kirker!

416 danske kirker står åbne for refleksion – og en tår vand.Vandrere ved, at man altid kan få en tår frisk drikkevand på landets kirkegårde. Nu giver kirker landet over ordet ”vandrekirke” en helt ny betydning.

Tegneren Kim Broström har illustreret brochurerne.

Er man på rejse – med bil, cykel eller gå-ben – kan man nu komme ind i ikke færre end 416 danske folkekirker ud over landet og få en åndelig forfriskning i form af kølig stilhed i det smukke kirkerum.
Her kan man puste ud og lade tiden stå stille et øjeblik. Her kan man indtage bibelske og historiske indtryk fra altertavle og indretning.

10 år med vejkirker

Det er nu 10 år siden, den første vejkirke-brochure blev trykt. Nu har Kirkefondet trykt endnu et oplag på 93.000 i alt – en brochure for Jylland og en for resten af Danmark. Der er 50 nye kirker med i år.
I Jylland kan vejfarende droppe ind i 203 kirker, på øerne – Sjælland, Fyn og de øvrige øer – står 213 kirker åbne.
I brochurerne kan man se, hvor kirkerne ligger. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser.

Bibel og kaffe

I nogle af kirkerne vil der være personale eller frivillige, som er til rådighed med oplysninger om kirken og måske byder på en kop kaffe el.lign. De fleste steder vil der også være en bibel eller salmebog til rådighed til personlig fordybelse og andagt.
– Mange bruger brochurerne, når de tager rundt på ture i Danmark, lyder en pressemeddelelse, der også anbefaler at tage børn og børnebørn med ind i kirken.

Også for børn

Nanna Lønne Votborg skriver på hjemmesiden ”Sjov for børn”:
– Der er så uendelig mange ting at kikke på i en kirke. Især kalkmalerierne i de mange landsbykirker tilbage fra middelalderen, der netop var beregnet til at formidle troen for dem, der ikke selv kunne læse i Bibelen, har altid fascineret min datter. Dér, på himmelhvælvingen, får hun igen og igen øje på personer og karakterer fra Bibelen, som hun lidt efter lidt får kædet sammen til en af historierne fra de fire evangelier.
Vejkirkebrochurerne er produceret af Kirkefondet.