Kristne afrikanere indtager Aalborg

Flere hundrede kristne afrikanere fra hele Europa vil danse og synge gennem Aalborgs gader Pinselørdag.Der bliver afrikansk lovsang i gaderne i Aalborg i pinsen. Kristne afrikanere fra hele Europa sætter hinanden stævne ved en konference i Bethaniakirken. Fra Holland, Norge og Sverige kommer der lovsangsgrupper med bands. Pinselørdag forenes de i et stort arrangement, hvor konferencen går på lovsangsmarch gennem Aalborgs gader.

200 deltagere

Christine Munezero flygtede fra Burundi og leder nu et netværk for kristne afrikanere i Jylland.

Konferencen arrangeres af den afrikanske gruppe i Bethaniakirken. Det er tredje gang, gruppen inviterer til konference i Aalborg. Ved den seneste konference i 2008 deltog mere end 200 afrikanere fra hele Europa.
Gruppens leder, Christine Munezero, siger til Udfordringen:
– Jeg forventer endnu flere deltagere i år, og der bliver gang i den!
Konferencen er lagt an på undervisning, bøn, lovsang og gudstjenester. Konferencens gennemgående taler og underviser er Yoshua N. Massasu, der kommer fra Rwanda. Han vil blive tolket fra fransk til dansk.
– Pinsemorgen søger alle deltagerne ud til Aalborgs Bønnebjerg for at deltage i Præsteværkets store bønnesamling, fortæller Christine Munezero.
– Konferencen er åben for alle nationaliteter, siger Christine Munezero.

Flygtede fra Burundi

Hun flygtede selv fra Burundi i 2000 – uden sin mand og datter. Hun blev uddannet social- og sundhedshjælper i 2006 og fik dansk statsborgerskab i 2009. Hun er medlem af menighedsrådet i ”Bethaniakirken” siden 2009 og leder afrikanske samlinger hveranden lørdag i kirken.
Christine Munezero er nu genforenet med sin datter Bernice og med sin mand, Augustin Ntunungu, der arbejder som buschauffør ved Aalborgs bybusser.