Gudstjeneste for vilde motorcykel-entusiaster

Danske Kirkedage byder på gospel, Guds ord og en tur på motorcykel.Borgvold vil genlyde af hule drøn og gospel lørdag den 15. maj om eftermiddagen. Det sker som et led i Danske kirkedage i Viborg. En gudstjeneste under åben himmel er for alle med hang til motorcykler.Borgvold er byens smukke parkanlæg ved dæmningen mellem Nørresø og Søndersø.
Her vil præsten komme på motorcykel, en gruppe ”engle” på Harley-Davidson, og der vil være masser af rygmærker med kors og kristne symboler.

Himmel og bevægelse

Temaet for Danske Kirkedage er Himmel og jord i bevægelse. Ideen om en motorcykelgudstjeneste opstod derfor automatisk.
– Bevægelse under åben himmel er jo ganske enkelt det man gør på motorcykel, siger sognepræst Birgitte Thun, Søndermarkskirken.
Et Gospelkor fra Fredericia leverer musik og prædiken.

Hit the road, Jack

Tema for bikergudstjenesten er Hit the road og relaterer til Jesus, der i evangeliet siger om sig selv, at han er vejen, sandheden og livet. Gudstjenesten slutter også med, at alle motorcyklisterne ”rammer vejen” og begiver sig på en 75 km lang tur nordøst rundt om Viborg på de små veje og med to stop ved smukke landsbykirker. I Hersom og Tårup fortæller lokale om deres kirker.
Motorcykelturen slutter ved Søndermarkskirken på Koldingvej i Viborg, hvor alle ”bikerne” bliver taget imod med kaffe, kage og de for bikerne uundværlige varme pølser.
/sl