Pris til fangekortets leder

Louise Adrian fra kirkekor i fængsel fik 200.000 kr. for at være ”sympatisk kværulant”.Louise Adrian har modtaget 200.000 kroner samt titlen ”en sympatisk kværulant” af Det Georgbruunske Fond.

Louise Adrian (tv.) er utrættelig leder af Fangekoret.

Ombudsmanden har indstillet Louise Adrian og begrunder indstillingen med hendes vedholdenhed gennem 15 års arbejde med Fangekoret ved Vridsløselille Statsfængsel.
Louise Adrian er cand. phil. i musik og desuden uddannet som PO-organist og rytmikpædagog.
Hun har bl.a. undervist i korsang og direktion på Instituttet For Rytmik og været ansat som organistassistent ved Vigerslev Kirke. Siden 1994 har hun arbejdet som organist ved kirken i Vridsløse Statsfængsel, hvor hun leder Fangekoret.

Har sunget i 150 kirker

Fangekoret har igennem årene besøgt mere end 150 danske kirker, hvor det for fulde huse har sunget egne sange om deres liv suppleret med små historier og anekdoter om livet bag tremmer. Herigennem har det afdramatiseret nogle af de myter, der hersker om fængslerne.
Direktoratet for Kriminalforsorgen støtter Louise Adrians arbejde med Fangekoret. Projektets positive menneskelige effekt på de indsatte kan aflæses i lavere recidiv, dvs. at færre falder tilbage i kriminalitet.
– Det har ofte været ”op ad bakke” for Louise Adrian, men hun har bevist, at rødhårede ikke kun udmærker sig ved deres temperament, men også ved uovertruffen stædighed, lyder det i en pressemeddelelse fra Hans Andersen, der er kormedlem gennem 10 år.
Louise Adrian er gift med fængselspræst cand. theol. Erik Adrian.
/sl