Kan man samtale med Gud?

Ja, det mener professor Dallas Willard.Jo, vi ved godt, at man kan bede TIL Gud, men kan man føre en samtale med Gud?Det forsøger professor i filosofi ved Southern University of California, Dallas Willard, at svare kvalificeret på i denne bog, som udkom i 2009, men som ikke tidligere er blevet anmeldt her i avisen.
Men det er godt, at denne bog er udkommet. Den henvender sig nemlig i sprog og form til dem, der gerne vil forstå kommunikationen med Gud intellektuelt. Ikke fordi de skal fremhæves frem for andre, for de er ikke mere i Guds rige end alle andre – men de har et særligt problem. Intellektuelle kristne har ofte meget svært ved at tage intuitivt imod Guds gaver i tro, ligesom et lille barn. De vil tænke sig frem til løsningen.
Okay – her er noget at tænke over. Her er gode intellektuelle forklaringer – på det, som et barn kan gribe i tro.
Finn Kier-Hansen, som nu arbejder for YFC, skriver i en anbefaling af forfatteren:
– Jeg har haft det store privilegium at modtage lærdom ”ved Dallas Willards fødder”.
Ud over det vidunderlige glimt i øjet, den karakteristiske langsomme lidt drævende og dybe amerikanske stemme og den lune facon, oplevede jeg, at Willard åbnede Skrifterne på en måde, som få eller ingen andre har gjort for mig hverken tidligere eller senere. En tilsvarende oplevelse har jeg haft ved at læse Willards bøger. Med stor, stor glæde anbefaler jeg læsning af Dallas Willard på dansk.
Også Bill Hybels fra Willow Creek og Richard Foster anbefaler bogen varmt. Foster mener, det er den bedste bog om guddommelig vejledning, han nogensinde har læst.
Hvordan hører vi så Guds stemme? Hvordan kan vi være sikre på at det, vi tror, vi hører, ikke bare kommer fra underbevidstheden? Hvilken rolle spiller Bibelen?
Det prøver Willard at besvare systematisk, og der er masser af guldkorn undervejs.
Kernen er nok at ville lytte og lade sig lede. Adlyde.
Derfor lægger Willard også vægt på discipelskab – altså det at man også vil følge Jesus, og leve, som han lærer – og ikke blot blive klogere på ham og måske hive et god råd op af posen, når man er i knibe.
Hvis man vil høre fra Gud, må man også tro på, at han er til og vil os det godt. Gud må blive som en fortrolig ven.
Henri.

Dallas Willard: Nærkontakt – at høre Gud og tale med Ham. Oversat af Rolf Jørgensen.
208 sider, 199 kr.
Randkloeve@bogeriet.dk