Kirkeblade er ikke yt

Over halvdelen af danskerne kigger i kirkebladet, når det dropper ind ad brevsprækken.Det viser en ny undersøgelse i Århus Vestre Provsti. Her overvejede menighedsrådene at droppe kirkebladet og i stedet indrykke en annonce i lokalavisen med kirkeligt stof.
Men en undersøgelse af 300 husstande fik dem på andre tanker. Undersøgelsen fra DMA/Research viste, at 51 pct. kigger i bladet, når det kommer ind ad døren. 78 pct. kan huske, de har modtaget bladet, og 11 pct. har påtænkt at læse det.
Analysen viser, at det fortrinsvis er personer over 30 år, der læser kirkebladet. Læserne bruger i gennemsnit 15 minutter på at læse det. Til gengæld er der knap fire ud af 10 læsere, der gemmer sognebladet, indtil næste udgave kommer ind ad brevsprækken, skriver Menighedsrådenes blad.