Klokkeklar kommunikation

Kirkeblad og stof til lokalavisen var i fokus, da Folkekirkens Informationstjeneste i Aalborg Stift indbød til kursus den 24. april i samarbejde med Kirkeligt Medieakademi.– I har ni sekunder til at fange læsernes interesse, inden kirkebladet ryger ud sammen med de øvrige reklamer.
Så kontant var meldingen fra Jens Kristian Lynderup, der var en af de to undervisere på kurset.
I det hele taget blev der rusket godt op i kursisterne denne forårsdag. Grafisk, sprogligt og billedmæssigt skal der kommunikeres kort og præcist, sagde den anden underviser. Svend Løbner fik kursisterne til at ”omvende” bagvendte sætninger, udrydde indskudte sætninger og forkorte lange historier.
– Jeg er blevet inspireret og har lært, at vi skal udtrykke os kort, klart og præcist, sagde en kursist.
– Nu har jeg lyst til at flyve hjem og gå i gang, sagde en anden.
Gratis workshop på Danske Kirkedage
Kirkeligt Medieakademi tilbyder skræddersyede mediekurser til sogne, provstier, stift og andre kirkelige netværk. Næste kursus er ”Sådan kommer kirken i pressen” på Danske Kirkedage. Kurset er en workshop, som finder sted på VUC i Viborg lørdag formiddag den 15. maj.