Metodister vil forandre verden

Metodister i USA gik den 24.-25. april ud og rensede parker for affald, gav mad til fattige, samlede penge ind til trængende samt mange andre aktiviteter.Det skete i anledningen af initiativet ’Forandre Verden’, som opfordrer de kristne til at have en mere holistisk holdning og være med til at forandre verden uden for kirkens fire vægge.
Initiativet faldt sammen med ’Verdens Malaria Dag’ den 25. april, hvilket fik mange af kirkens unge landet over til at sove udenfor i myggenet for at markere deres støtte til at bekæmpe sygdommen. Metodisterne har ifølge Christian Post samtidig lanceret kampagnen ’Imagine No Malaria’ (”Forestil dig ingen malaria”).
Initiativet er inspireret af præsten Mike Slaughter, der har skrevet bogen ”Change the World: Recovering the Mission and Message of Jesus” (“Forandre verden: Genopdag Jesu mission og budskab”), og er del af en større kampagne hos baptisterne, kaldet ”Re-think Church” (”Gentænk kirken”), som begyndte for et år siden. Den hjælper kristne med at være fokuseret udadtil og revurdere, hvad det vil sige at være kristen.
John