Nye i Pottemagerens Hus

Aage og Winnie Eerdmann er nye medarbejdere på retrætestedet Pottemagerens Hus i Holsted.De to jævne mennesker vier nu deres liv til at hjælpe Moses Hansen med retræter og konferencer. Winnie tager sig af kontorarbejde, mens Aage er ”grøn mand”, hvilket ses tydeligt i den velplejede have.
Aage er netop fyldt 60 år og er lige gået på efterløn. Han er født og opvokset i Hvide Sande. Han var fisker, indtil han i 1975 blev landkrabbe og bosatte sig i nærheden af Stubbekøbing på Nordfalster.
– Jeg betjente fiskerne i Stubbekøbing og omegn med syning og reparation af deres garn. Så fulgte en periode med køkkenarbejde på hotel og siden fabriksarbejde, fortæller han.
På fabrikken mødte han Winnie, nu 45 år. Hun er kontorassistent og forlod så en stilling i Lolland kommune, Borgerservice, for at gå til tasterne for Moses i Holsted.

Livets landevej

– Vi har begge prøvet lidt af hvert på livets landevej og kender tomheden og smerten ved at leve borte fra Gud, fortæller de i bladet Blæs Alarm. – Vi har begge kunnet trække en streg i sandet og sige: ”Se, det gamle er forbi, noget nyt er blevet til!”
De var begge involveret i en husmenighed i Maribo.
– Vi har de sidste 6 år været klar over, at der var en tjeneste forberedt til os. Vi blev stående, indtil dørene blev åbnet for os.
Aage og Winnie afløser Maria Zorba, der med sin mand Lars er rejst til Sydney for at færdiggøre en teologisk uddannelse.
/sl