På prøve i USA!

Et volontørophold i en ny kultur kan til tider virke uoverskueligt, men der er heldigvis et formål med udfordringerne.Som volontør på en skole i et hårdt belastet kvarter i Los Angeles er jeg virkelig blevet sat på prøve. Jeg blev fra starten af kastet ud i nye opgaver, som både var vanskelige og krævede masser af tålmodighed.
Derudover er det til stadighed en udfordring at kommunikere præcist med kollegaer på et andet sprog.

Den største udfordring er dog, at forskellige kulturer er repræsenteret og skal fungere sammen på skolen. Primært den latin- og afro-amerikanske.
Det, der for mig kan virke som den værst tænkelige måde at håndtere en opgave på, kan for en person fra en anden kultur være den bedste.
Dette fører til mange misforståelser og frustrationer, som hurtigt kan skabe splid mellem medarbejderne.

Når jeg har lyst til at blive vred, flygte fra disse konflikter og overlade problemerne til andre, har et bestemt skriftsted været en hjælp for mig:

”Kære venner, når I kommer ud for mange forskellige vanskeligheder og problemer, så glæd jer over det. I ved jo, at når jeres tro prøves, skærper det jeres udholdenhed. Og hvis I ellers holder ud gennem prøvelserne, vil I vokse i modenhed, så I ikke står tilbage på noget område.”
Jakobsbrevet kap. 1 vers 2-4.

Fordi vi er kristne og kaldede af Gud, er de udfordringer, vi møder i vores liv, tilladt af Gud. Og han tillader ikke, at vi bliver udsat for mere modgang eller flere prøvelser, end vi er i stand til at overkomme.

Det er vigtigt for mig at huske, når jeg er del af en konflikt på skolen. I stedet for at vige udenom eller flygte fra situationen bør jeg reagere, som Jesus ville gøre.

Jeg ved ikke altid, hvorfor Gud har sat mig på denne prøve, men han er helt sikkert
ved at lære mig noget!
Af Jeppe Schmidt
Udsendt som
volontør af Impact