Dansk lovsang med fine nuancer

Nor:lyd er et forholdsvis nystartet band men med stor erfaring fra mange andre musikalske sammenhænge. På deres nye CD Handler om dig præsenteres vi for 12 forskellige sange med stor musikalsk variation.Det er lovsange, lige fra stille smukke ballader til friske og fængende popnumre. Der er engelske sange fra kendte sangere som Chris Tomlin, Matt Redman, Ed Cash og Vicky Beeching – oversat til dansk. Og der er danske sange fra Katrine Høgenhaug, Steffen Bay og Martin Lysgaard. Bare for at nævne nogle stykker.
Alle sange (på nær én) er fra den kommende sangbog Fællessang 3, der udgives til sommer, i et samarbejde mellem IMU, ELU, KFS og LMU.
Der er noget dejligt dansk over cd’en på trods af forskellighederne numrene imellem. Tabita Pehrsson lægger skiftevis med Martin Lysgaard vokal til numrene, og det giver en velkommen afveksling, som er med til at fastholde lytterens opmærksomhed.
Selv om man måske ved et nummer som ”Helt fra havdybet bund” har Chris Tomlins suveræne version i baghovedet, kan man sagtens hengive sig til det, som er blevet en dansk lovsang. Så er et nummer som Steffen Bays Fader Vor til gengæld helt sit eget. Hvis man, som jeg, sætter stor pris på, at der sættes musik til Fader Vor, kan man glæde sig til dette nummer. Det afløses af det dybe, lidt melankolske nummer ”ikke synlig, dog altid nær”, som også når ind i sjælen.
Albummet er også et glædeligt genhør med flere kendte lovsange, brugt i forskellige kirkelige sammenhænge – og således rammer cd’en rigtig bredt. Både i stil og indhold.
Med så dygtige musikere som Nor:lyd består af, har Handler om dig potentiale til at bringe lovsangen langt ud i det danske kirkelandskab såvel som i de danske hjem. Tekst og noder kan hentes på www.nodebasen.dk
Lisbeth