– Kom ud af båden!

500 kristne fejrede ’forskellighed’ til eventet ’Konnekt’ i store bededagsferien, hvor amerikaneren Jay Gamelin opfordrede deltagerne til at være Guds redskab for vækkelse.500 unge fejrede hinandens forskellighed og var fælles om nåden til Indre Missions Ungdoms første ’konnekt’ arrangement under Store Bededagsferien i Ikast.

Den amerikanske taler, Jay Gamelin, har selv oplevet at være ’den fortabte søn’, inden Gud ’tog ham’. Foto: sahlfoto.dk

Deltagerne kunne dyrke deres egne interesser sammen med ligesindede i syv forskellige ’miljøer’: fordybelse, medie, musik, meditation, praktisk, kreativt samt en bogcafe.
Der var forskellige aktiviteter i de forskellige ’miljøer’, fra foredrag om IMU og kirken, kristendom og politik til strikkeklub, FIFA turnering og Opel-kadet-majetærsker-race.
I musikmiljøet var der koncerter med Hymns from Nineveh, Stoew og Elisabeth Holdensen.

Fælles om nåden

Men selvom der var fokus på forskellighed, var deltagerne fælles om én ting, nemlig nåden.
– Uanset om vi kommer fra Tarm eller Nørrebro, er tømrer eller jurist, så er vi fælles om at stå foran Gud, der rækker os sin nåde. Det er ikke et problem, at vi er forskellige, derfor har vi lavet de her miljøer, hvor en hel masse IMUere har fået lov til at give den gas med forskellige interesser, siger Søren Mejer Overby, som har været tovholder for hele konnekt.
Tanken bag de syv forskellige områder har været at skabe netværk med andre ligesindede, men også at forbinde Gud med ens arbejde eller interesse, fortæller Søren Mejer Overby:
– Vi har ønsket at bringe det, vi er interesserede i, med ind i det kristne fællesskab, og at sætte Gud i centrum – også i det. Vi vil gerne bringe Gud i spil i vores interesser og vores hverdag. Gud vil give mig glæde i de ting, jeg interesserer mig for, og bruge mine evner til inspiration og opbyggelse.

– Jeg var selv ’den fortabte søn’

500 unge deltog på det første ’konnekt’, der blev holdt i Ikast. Foto: sahlfoto.dk

Deltagerne var også sammen til møder, hvor amerikaneren Jay Gamelin talte over konnekts emne: ”Billig nåde – Dyr nåde”, som var inspireret af den tyske teolog Dietrich Bonhoeffers bog ’Efterfølgelse’.
Jay Gamelin er ungdomspræst i Ohio i USA, og fortalte under et af møderne, at han selv har oplevet at være ’den fortabte søn’.
Han var som præstesøn opvokset i et kristent miljø, men begyndte som ung at sælge stoffer til sine medstuderende.
– Jeg levede i mørke, indtil jeg en dag kom på bibelcamping, og Gud tog mig. Jeg bad ham ikke om det, men han tog mig! Jeg blev sur på Gud, for jeg ville beholde mit liv, men det ville Gud ikke være med til, sagde Jay Gamelin.

Endte som opvasker

Han søgte herefter efter jobs i forskellige kirker, men ingen turde ansætte ham på grund af hans baggrund med stoffer. Derfor endte han til sidst som opvasker.
– Det var virkelig ulækkert! På det tidspunkt var jeg ’brugt’, og var i samme situation som den fortabte søn. Jeg havde intet tilbage, fortalte Jay Gamelin og pointerede:
– Billig nåde er når vi tager Guds gaver og bruger dem som vi vil, eller når vi slet ikke bruger dem. Når vi smider gaverne væk, og går til de mørke steder.
– Du må forstå, at den gave din far har givet dig, er den eneste, der betyder noget.
– Sund lovsang er, når vi siger, at vi giver vores liv som et offer for Gud. Vi skal transformere vores liv til Guds rige, proklamerede Jay Gamelin, der med sin kontante og direkte facon formåede at fange alles opmærksomhed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Gud vil bruge jer til vækkelse i Danmark

Jay Gamelin fortalte også, hvordan vi har brug for Gud, ligesom disciplene havde det, fx med bespisningen af de 5000 med to fisk og fem brød.
– Du har ikke selv nok, men Jesus vil gøre det du har til nok, sagde amerikaneren og fortalte hvordan disciplen Peter blev ”overtaget” af Gud og stik imod al fornuft gik på vandet.
– Verden har brug for Jesus, og I er dem, der skal fortælle det. Kom ud af båden! Hvis I vil se vækkelse i Danmark, er det jer, Gud vil bruge som redskaber, sagde Jay Gamelin og påpegede, at Gud kalder os til at fortælle mennesker om ham.