De omvendte på DR2

DR2 lancerede i april et nyt program De Omvendte – en serie på otte programmer om mennesker, der skiftede trosretning. Bjarke Stender er vært.I den seneste tid har den katolske kirke været genstand for negativ presseomtale. Men på trods af sager om pædofili og holocaustbenægtelser er den katolske kirke verdens største trossamfund. Den 10. maj kl. 23.00 kan man på DR2 høre Jakob Egeris Thorsen fortælle om sit møde med den katolske kirke i Sydamerika, sin katolske kone og hvordan han selv blev katolik.
I det første program fra 12. april kunne man høre Massoud Fouroozandeh fortælle om sit skift fra et liv som fundamentalistisk eliteelev på en koranskole i Iran til kristen præst og teologistuderende i Danmark. I programmet sad han over for danske Bettina Meisner, der som 18-årig konverterede fra kristendom til islam. Programmet kan genses på www.dr.dk/tro
Lisbeth