Underholdning bryder grænser for jysk frikirke

Betania i Blåhøj underholdt kirkefremmede børn og voksne med koncerter og konkurrencer.En lille landsby ved Brande kom for alvor på landkortet, da byens frikirke under røg og damp, glimt og glitter, blev omdannet til koncertsal.”Søens hemmelighed” var titlen på årets Børnefestival i Blåhøj den 8. og 9. maj. Ca. 350 børn og voksne deltog på festpladsen om lørdagen, hvor der blev dystet i masser af konkurrencer. De to mest populære aktiviteter var en af brandbilerne fra Falck i Give, der hejste børnene op i knap 30 meters højde. Også ”fiskerbåden”, hvor der skulle fanges levende ørreder, som så skulle slagtes og steges over bål sammen med snobrød, vakte børnenes store jubel.

Giver goodwill

Men hvad skal det til for? Hvad gavner det kirken?
– Det giver en masse goodwill, fortæller René Schurmann fra Betanias Børne- og Ungdomsforening, som arrangerede festivalen. – Og det skaber en masse gode relationer med kirkefremmede. En hel del fra byen hjalp med at stille op, og der deltog en masse, som ellers ikke kommer i kirken. Underholdningen bryder grænser.
To bands – Up-Side-Down og Next Generation – gav koncert og fik alle til at bølge frem og tilbage. Væggene var oplyst med projektorer, som viste farvestrålende fisk, der svømmede rundt. Der lå skibsvrag på scenen, og under loftet hang kanoer, fisk, fiskenet m.m.

Børneklub – uden forkyndelse

– Mere end 200 deltog i søndagens familiegudstjeneste, hvor Up-Side-Down og Next Generation igen trykkede den af med deres danseshow og musik, fortæller René Schurmann.
Betania er en pinsekirke og har et vidtforgrenet børne- og ungdomsarbejde.
– Vi har bl.a. en ”Blåhøj-klub” for børn fra 3. klasse og opefter. Her er ingen forkyndelse, kun hygge. Men flere børn og forældre kommer med til gudstjeneste om søndagen, og børnene fortsætter i teenklub og ungdomsforening, fortæller René Schurmann.