Ægtepar starter nyt retrætested ved Jyderup

Benny og Bente Dyssegaard har selv været stressede. Nu vil de give andre stilhed.- Mens vi var på bibelskole på Hawaii, talte vi om, at alle skulle have muligheden for at opleve, hvad det vil sige at komme væk og stresse af, siger Benny og Bente Dyssegaard til Udfordringen kort tid før de åbner deres nye retrætested i smukke omgivelse ved Jyderup.

Bente og Benny Dyssegaard foran deres ejendom, som de nu udbyder som retrætested.

De fortæller om baggrunden:
– I sommeren 2004 satte vi vores hus til salg og rejste til Hawaii og Malaysia på Ungdom med Opgaves bibelskole i fem måneder. Da vi ankom til Hawaii, var vi utroligt stressede. Vi havde været meget aktive i kirke og politik. Der gik nok to måneder, før vi faldt ned i det normale lag, fortæller parret.

Værdifuldt

Dét at tage på retræte – at trække sig tilbage fra verden for en tid – har været en vigtig del af den kristne tradition helt tilbage til Jesus selv. Evangelierne fortæller, at han af og til trak sig tilbage til øde steder for at finde fred, for at være alene og for at bede. Siden fulgte ørkenfædrene efter. De bosatte sig i ørkenen, hvor de levede et asketisk liv med fordybelse i troens liv.
I disse år er det næsten blevet en trend at tage på retræte eller pilgrimsvandring. Mange oplever, at livet er blevet for stresset. Kravene vælter ned over folk, og det bliver bare for meget.
Formålet med en retræte på Dyssegaarden er at trække sig tilbage i stilhed, få tid til eftertanke og bøn og kunne vandre i naturen.

Stilhed og coaching

– Mange bliver syge af stress og rammes af udbrændthed, derfor giver det mening at trække sig tilbage i stilhed og søge ind i Guds nærhed, siger Bente Dyssegaard.
Der vil dagligt være mulighed for samtale med en coach. Bente Dyssegaard er uddannet diakon og coach.
I forbindelse med Dyssegaarden er der anlagt dufte-sansehave med tilskud fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Stedet drives som en forening med en tværkirkelig bestyrelse. og Benny og Bente har Holbæk Frikirke som deres bagland og tilsynsførende.
Den 30. maj er der indvielsesfest og stiftende generalforsamling, og fredag den 4. juni starter den første retræte fredag, lørdag og søndag. Der er foreløbig planlagt flere retræter 13.-15. august, 10.-12. september og 8.-10. oktober.