Cambridge universitet vil digitalisere dødehavsruller

Cambridge universitet vil digitalisere dødehavsrullerne foruden andre ældre religiøse og videnskabelige skrifter.Det berømte universitet ønsker at gøre sit bibliotek digitalt, så det er tilgængeligt for alle i verden med internetforbindelse.
Biblioteket indeholder nogle af verdens største og vigtigste samlinger af jødiske skrifter, bl.a. dødehavsrullerne – 193.000 brudstykker af manuskripter – samt muslimske og kristne manuskripter, bl.a. et meget vigtigt manuskript af det græske Nye Testamente. Biblioteket indeholder også mange videnskabelige manuskripter af den moderne udvikling, bl.a. af Newton.
Digitaliseringen er blevet mulig, efter at Dr. Leonard Polonsky donerede 13,5 millioner kroner til projektet, oplyser Christian Today. De første samlinger der vil blive digitaliseret, vil få titlerne ”Grundlaget for tro” og ”Grundlaget for videnskab”.
John