Mange lastbilchauffører vender sig til Jesus

Lastbilchauffører omvender sig til Gud, når de besøger mobile kapeller på landevejene i USA.Daniel Mullins gik lidt akavet ind til gudstjenesten i Wilco Travel Plaze og så både forvirret og træt ud. Men meget var forandret, da han forlod stedet nogle timer senere.

Da et mafia-medlem omvendte sig, overgav han sig selv og hele lastbilens last med smuglervarer til politiet og boede de næste seks måneder hos en af kapellets præster og hans familie.

– Noget førte mig bare hertil, jeg ved ikke hvorfor, sagde den 47-årige lastbilchauffør Mullins, der ikke havde planlagt at besøge ”Transport for Kristus”-kapellet i Harrisburg i Pennsylvania.
Efter at have snakket en time med præsten for kapellet, der består af en anhænger til en lastbil, kom Mullins ud med smil.
– Det var, ligesom en byrde blev taget af mine skuldre, forklarede han til Christian Post.

Giver livet til Jesus

Mullins er en af de 60-70 lastbilchauffører, som hvert år giver eller genvier deres liv til Jesus i det mobile kapel. I kapellet, som er åbent 24 timer i alle ugens syv dage, finder chaufførerne en tilflugt fra ensomhed og fristelser.
– Vi låser aldrig døren og slukker aldrig lyset, siger David Roberts, præst i kapellet.
Der findes i øjeblikket 33 mobile kapeller i USA og fire i Rusland, mens et mobilt kapel er på vej i både Zambia og Australien. Men kapellet i Harrisburg er det første permanente i USA.

Stort behov

Roberts har været pastor i seks kirker, før han begyndte i kapellet. I de bedste år ville omkring 20 mennesker tage imod Jesus, men allerede i den første uge i kapellet tog 14 imod Jesus.
– At se chauffører komme ind og sige: ”Kan du fortælle mig, hvordan jeg kan blive en kristen?” – det har jeg aldrig hørt før.
Det var den ene efter den anden, og jeg indså, at det ikke var os. Det var ikke præsterne. Præsterne har bare det største privilegie i verden, siger Roberts.
Han mener, at den store åbenhed over for evangeliet hos chaufførerne skyldes, at de har så meget tid til at tænke. Han beskriver lastbilchaufførerne som ”sultne, vrede, ensomme og trætte”.
– Vi har hele tiden til at lytte til dem, fortæller Roberts. Vi bygger relationer. Jesus Kristus kom for at bygge relationer… han behøvede blot at gå til kvinden ved brønden, kvinden grebet i ægteskabsbrud, de dæmonbesatte, den blinde mand.

Vi bekender vores synder sammen

Men præsterne ser ikke ned på lastbilchaufførerne, tværtimod, forklarer Roberts.
– Vi identificerer os med dem. Når de bekender deres synder, bekender vi vores med dem. Når de ber’ for et barn, der har vendt troen ryggen, ber’ vi for et barn, der har vendt sig fra troen.

Mafia-medlem omvendte sig

Kapellets præster fortalte historier om flere, som havde taget imod Jesus, bl.a. en mand, som var medlem af mafiaen i Puerto Rico.
Efter at manden havde omvendt sig til Jesus, anmeldte han sig selv hos politiet og overbragte også lastbilen, som var fyldt med smuglergods.
Politiet løslod ham, hvorefter han boede sammen med en af præsterne og hans familie i seks måneder.
Andre præster og frivillige fra kapellet fortæller, at de har taget stofmisbrugere med hjem, så de kunne bo sammen med dem og deres familier, i et forsøg på at rehabilitere dem og vise dem Guds kærlighed.

Et nyt liv

Efter varme lykønskninger for hans nye beslutning om at tilhøre Jesus gik Mullins ud til sin lastbil for at hente sin Bibel. Efter kapellets tradition skulle den signeres af alle, der havde været vidner på den dag, hvor han genviede sit liv til Jesus.
Den mand, der var kommet nedtrykt ind i kapellet for nogle timer siden, stod nu og smilte taknemligt.
– I dag er din åndelige fødselsdag, sagde en af præsterne til Mullins og mindede ham om, at han nu havde fået et nyt liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jøde valgte at følge den sande rabbi

Jøde valgte at følge den sande rabbi efter syv timers samtale og bibellæsning med en præst i ”Transport for Kristus”-kapellet i Harrisburg, Pennsylvania.

I januar sidste år ledte præsten David Roberts fra kappellet i Pennsylvania en jødisk lastbilchauffør, Phil Saunders, til Jesus.
De snakkede og læste i Bibelen sammen i syv timer, inden Saunders besluttede at tro på Jesus Kristus som Messias.
– Jeg vil ikke sige, at kristendom og troen på Kristus har gjort mit liv her på jorden nemmere. Men jeg kan i hvert fald sige, at det har givet mig fred, som kommer af at kende sandheden, og at kende sandheden gør dig fri, siger Saunders.

Kristendom er fuldendelse af jødedom

Hans nye tro på Kristus har resulteret i konflikter med hans jødiske forældre, da jøder anser det som forræderi at tro på Jesus Kristus, forklarer han.
Men Saunders siger selv, at han ikke ser en konflikt imellem de to trosretninger, men en fuldendelse.
– Den sidste brik af historien, om man vil, er, at du nu pludselig kan se, at det er sådan her, billedet ser ud, fortæller han passioneret.
– Uden den brik, der hedder Jesus Kristus, aner du ikke, hvad du kigger på. Måske har det et navn, men du har ingen mulighed for at bedømme, om det er sandt, eller om det er en løgn. Selv hvis det er sandt, er det ikke en komplet sandhed, fordi noget mangler, siger Saunders og tilføjer:
– Jeg har aldrig vidst, at hullet i mit hjerte her kun kan blive fyldt af Jesus Kristus.
Saunders kone, som også er jøde, tog imod Jesus to måneder efter sin mands omvendelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: