Skandinaver mangler håb

Trods stigende levestandard mangler danskere og andre skandinaver noget at leve for.- Vi har mere end overopfyldt kvoten for alt det, vores bedsteforældre drømte om, og alligevel er vi ikke tilfredse. Jeg tror, vi i Skandinavien har mistet noget at stræbe efter. Vi mangler et håb, siger den norske socialantropolog Thomas Hylland Eriksen til Kristeligt Dagblad.
I sin seneste bog, ”Jagten på lykken i overflodssamfundet”, tager han temperaturen på glæden i Skandinavien. Han konkluderer, at det ikke er nok at være mæt og rask. Den flade fornemmelse af forspisthed har sat sig som en mathed i sjælen.
– Jeg tror, vi må arbejde på en omstilling fra velfærd til livskvalitet, siger Thomas Hylland Eriksen. Han er erklæret ikke-troende, men indrømmer, at der tilsyneladende er sammenhæng mellem tro, håb og trivsel.