Turister får egen kirke

Søndervig Turistkirke forventer at tiltrække op mod 100 feriegæster ved hver af sommerens seks dansk-tyske gudstjenester, der foregår i Beach Bowl i Søndervig.Søndervig Turistkirke arrangerer gudstjenesterne for sjette år i træk. Fra den 18. juli og seks uger frem vil man hver søndag kl. 10 kunne høre det kristne budskab prædiket på dansk med tysk tolkning.

Sådan så det ud sidste år, da Pihlmann & Co. inviterede turister i kirke.

Sidste år var der mellem 80 og 100 besøgende ved hvert møde. Og Kurt Pihlmann, der sammen med sin kone Annie står for Søndervig Turistkirke, fornemmer, at kirken har ramt en stil, som tiltaler mange af de udenlandske gæster.

Økumenisk linje

– De fleste er positivt overraskede over, at vi finder en økumenisk midterlinje, så alle føler sig tilpas, siger Kurt Pihl-mann.
– Vi begynder ofte med at synge en salme, som alle kender. Fx ”Almagts Gud velsignet vær”, som vises på powerpoint på både tysk og dansk. Senere synger vi også nogle mere moderne kristne sange, som er lettere at synge for dem, der ikke er vant til klassisk kirkemusik.
– Prædikenen er også tilpasset, så alle, uanset om de har et kirkeligt tilhørsforhold, skal kunne forstå det.

Hverver ikke medlemmer

Søndervig Turistkirke opstod for fem år siden med ønsket om at være et samlingssted for kristne turister på ferie i Danmark. Men den er også et tilbud for dem, der ikke plejer at komme i kirke. Der er i dag gæster, som kommer igen år efter år, men som sæson-kirke føler man ikke et behov for at hverve medlemmer.
– Tværtimod. Når folk har været på besøg, siger vi: Gå tilbage til din egen kirke. Og hvis du ikke plejer at gå i kirke, så gå rundt og besøg kirkerne i din by, og så vil der sikkert være et sted, hvor du finder dig tilpas, siger Kurt Pihlmann.
Søndervig Turistkirke er en arbejdsgren under Herning Frikirke, der er en del af pinsebevægelsen i Danmark.
/sl