Kristne ramt af uroligheder

De etniske uroligheder i det sydlige Kirgistan rammer også kristne, som flygter ud af landet.Flere pastorer er flygtet ud af landet eller gået under jorden, mens en leder af et missionsteam meldes savnet.
Over 400.000 menes at være flygtet fra deres hjem, efter uroligheder brød ud den 17. juni. Op mod to tusinde menes at være slået ihjel. Flere har ikke fået mad og venter på, at nødhjælpsorganisationer når frem med nødhjælp til området.
Det uroplagede område, Fergana, er et af de mest frodige områder i Centralasien. Men efter Sovjetunionen vilkårlige deling af landet, uden hensyn til nationale, etniske og religiøse forhold, har der været flere voldsomme gnidninger mellem etniske usbekere og kirgisere, skriver Information, der betegner situationen som en magtkamp frem for en religiøs borgerkrig.
John