– Vi gengælder ikke!

Der har været mange drabelige episoder i Nordnigeria, hvor muslimer forsøger at få magtovertaget i området. Men kristne vil ikke svare tilbage på samme måde, siger nigeriansk pastor.Der er rapporteret over 50 religionsstridigheder i det nordlige Nigeria i løbet af de sidste 30 år. Den religiøse vold er oftest forårsaget af muslimerne.

På trods af den megen forfølgelse vælger flere og flere muslimer at tro på Kristus, fortæller Habibu. Her fortæller manden i hvidt om landsbyens mange behov til nogle kristne, bl.a. fra Wycliffe.

Det fortæller Pastor Habibu (ændret navn pga. sikkerhedshensyn) til Åbne Døre.
– Lad os tage et eksempel fra for nylig. Fra søndag den 17. januar til torsdag den 21. januar 2010 angreb muslimer de kristne i storbyen Jos, Plateau State, Nigeria. Kirker blev brændt, huse ødelagt og kristne dræbt.
Ifølge officielle tal blev 500 mennesker dræbt og 17.000 blev tvangsflyttet. Nogle kristne tog hævn, og andre kristne stoppede muslimerne, mens de var ved at brænde deres huse af, siger pastoren og forklarer, at muslimerne derefter forsøgte at købe de afbrændte huse fra de kristne for at komme til at dominere området.

Organiseret vold

– Øjenvidner har fortalt, at fjendtlighederne begyndte omkring kl. 11 søndag formiddag i et kvarter ved navn Nasarawawom i byen Jos. Muslimske unge spillede fodbold på kirkens grund, mens der var gudstjeneste. Medlemmer af kirken bad de muslimske unge om at indstille fodboldkampen. Det nægtede de at gøre, og til sidst gik de til angreb på kirkens medlemmer.
Men et øjenvidne fortæller os, at samtidigt blev muslimer kaldt sammen af moskeens højttalere til et hastemøde i moskeen i Bukurawa-kvarteret i Jos. En kristen bemærkede det og gik hen i nærheden af moskeen for at finde ud af, hvad der foregik. Men han blev pludseligt overfaldet af muslimer fra moskeen, gennembanket og såret.
Mellem kl. 11 og 12 samme dag var der flere overfald forskellige steder i Jos samtidigt. Det var tydeligt, at overfaldene på de kristne var organiseret og planlagt med det formål at fremprovokere en krise!
Formålet er ren og skær Jihad-ideologi. Muslimer ønsker at have kontrol over byen Jos, for Jos er porten til ”Mellembæltet”, ja, til hele Nigeria, siger pastoren.

Jihad-ideologi

Er det alle muslimer i det nordlige Nigeria, der støtter op om Jihad-ideologien?
– Nej, ikke alle muslimer i Nigeria ønsker at islamisere landet eller støtter denne ideologi i teorien, men mange gør det i praksis. Det er en del af genoplivelsen af islam på verdensplan, og et af hovedformålene er at styrke islam og kontrollere større områder end før.
For at opnå dette mål studerer muslimerne den måde, deres profet Muhammed gik til værks på i den ærefulde fortid, og de ønsker så her og nu at følge hans eksempel. Muhammed foragtede stærkt det hedenske samfund i sin samtid. Enten overvandt han folket og området, eller – hvis han ikke var stærk nok – forhandlede han med dem for at opnå privilegier for muslimerne, siger den nigerianske pastor.
Han forklarer, at det i dag er små yderliggående shi’a-grupper, som er støttet af Iran, der handler efter ideerne.

Vil ikke gengælde

Trods muslimernes voldelige og destruktive angreb svarer kristne ikke igen på samme måde, forklarer Habibu.
– De kristne nordpå vil simpelthen ikke bruge de samme våben som de muslimer, der går til angreb på dem. De vil bare være tro mod Gud og anser ikke muslimerne for at være deres fjender.
De prøver på at se deres lidelser i et større perspektiv. Nemlig som et forsøg på at ødelægge og underminere Jesu Kristi kirke, når den giver tro, håb og kærlighed til mennesker i Nordnigeria. De tror på Bibelens ord om, at kampen ikke er mod kød og blod, men mod ondskabens magter. De ønsker at gå åndeligt til værks og bekæmpe kræfterne bag forfølgelserne på åndelig vis.

Åndelig kamp

– Vi skal holde op med at spørge os selv, hvordan vi har gjort os selv skyld i forholdene, som de er. Det er ikke os, der har gjort noget forkert! Der er krig. Fornuftige mennesker gør ikke sådanne grusomheder, som vi har oplevet. Der må være noget irrationelt bag.
Vi skal ikke kæmpe mod de mennesker, der begår disse forbrydelser, men mod den ånd, der styrer dem, siger pastoren og henviser til, at Jesus og disciplene levede under lignende forhold, hvor de uddrev dæmoner, helbredte syge og prædikede evangeliet i fjendtlige omgivelser.
– De betalte en høj pris, men det antal, der sluttede sig til menighederne, voksede med forbavsende fart. Og det er rent faktisk, hvad vi oplever her i Nordnigeria. På trods af den megen forfølgelse af de kristne, kommer flere og flere muslimer til Kristus!

Vi kan vinde!

– Kristne i Nordnigeria bliver nødt til at beslutte, om de vil udholde kampen eller opgive! Vi anbefaler som sagt ikke en fysisk kamp, men en åndelig – at tage kampen op gennem faste, bøn, vurdering af situationen, beslutning – og så handle i tro, siger pastoren. Han opfordrer de kristne til at involvere sig i politik og forretning og hjælpe unge, arbejdsløse kristne i gang med arbejde. Kristne landmænd skal heller ikke bruge muslimer som mellemmænd længere, men i stedet sælge varerne direkte til detailbutikkerne og bruge hinanden som forretningsforbindelser, så de kan tjene flere penge på deres afgrøder.
– Når kirken kunne overvinde Romerriget, kan den også overvinde denne form for islam! Der vil blive mange ofre, og der har faktisk allerede været det, slutter Habibu.


Artiklen fortsætter efter annoncen: