Louisiana råber til Gud

Louisiana udråbte den 20. juni til bønnedag for oliekatastrofen i Den Mexicanske Golf. Men tiltaget kommer ikke fra kirken, men fra politikerne.Det er den største oliekatastrofe i USA – og måske i verden – nogensinde, der nu har fået politikerne i den ramte delstat Louisiana til at bede Gud om hjælp.
– I tider med stor nød og trængsel har vi, folket i dette land, altid vendt os til private, offentlige og fælles bønner, står der bl.a. i senatets resolution 145 samt at ”en Delstats bønnedag giver hver enkelt af os en stærk mulighed for at ydmyge os selv foran vores almægtige Gud”, skriver Christian Post.
Resolutionen opfordrer alle delstatens borgere at deltage i bønnedagen og blev enstemmigt godkendt i delstatens senat.
Olieudslippet i Den Mexicanske Golf begyndte, da en olieplatform eksploderede den 20. april. Trods ihærdig indsats er det endnu ikke lykkedes at stoppe udslippet. Det vurderes, at op mod 9,5 mio. liter olie hver dag løber ud i golfen.
John