Ny retssag mod Obama’s stamcelle forskning

En retssag mod det offentliges finansiering af stamcelleforskning er blevet genoptaget.Retten havde ellers først afvist sagen, indtil den opdagede, at sagsøgerne havde et ”konkurrencemæssigt ståsted” til at sagsøge, skriver Christian Post.
Obama bekendtgjorde i marts sidste år, at han ville tillade, at offentlige midler kunne finansiere stamcelle forskning. Men mange pro-livgrupper ser stamcelleforskning som lig med abort, fordi man bliver nødt til at ødelægge fosteret for at høste stamcellerne. De mener desuden, at det overtræder en lov, som forbyder, at offentlige midler anvendes til at ødelægge menneskefostre for forskningsformål.
En kristen lægeorganisation, som repræsenterer 16.000 læger, er blandt sagsøgerne. De opfordrer til, at man i stedet forsker i voksen-stamceller. Dermed undgår man at komme på kant med etikken, og samtidig har det vist sig mere succesfuldt end forskning i stamceller fra fostre.
John