Vil forsvare kirkers ytringsfrihed

Juridisk gruppe vil forsvare amerikanske pastorers ytringsfrihed.En juridisk gruppe vil forsvare kirkers ytringsfrihed, som bliver truet og intimideret af grupper, der vil adskille kirke og stat.Ved at anmelde kirkerne til undersøgelser hos skattevæsenet, forsøger gruppen ”Forenede amerikanere for adskillelse af kirke og stat” og lignende grupper, at lukke munden på kirker gennem frygt og intimidation.
Grupperne benytter sig af en lov fra 1954, som gør, at kirkerne risikerer at miste deres skatte-fradrag, hvis de benytter sig af skriftsteder til at tale om politikere eller politiske emner.

Ret til ytringsfrihed

Men nu vil en kristen, juridisk gruppe forsvare pastorernes ytringsfrihed.
– Pastorer og kirker skal ikke leve i frygt for at blive straffet af regeringen, siger Erik Stanley fra den kristne, juridiske gruppe The Pulpit Initiative (Prædikestol Initiativet).
Han understreger, at på grundlag af ytringsfriheden, er det pastoren, og ikke skattevæsenet, der bestemmer, hvad der skal stå i prædikenen.
– Det er en selvmodsigelse, at en gruppe, som siger de tror på ’adskillelsen af kirke og stat’, siger, at det er skattevæsenets rolle at bestemme, hvad pastorer kan tale om i kirken uden at blive undersøgt, siger Stanley til Christian Post.
Gruppen vil forsvare en kirke i South Dakota, som for nyligt er blevet indgivet til skattevæsenet.
– Ingen skattefritagelse kan være betinget af at give afkald på en forfatningsmæssig ret (ytringsfriheden, red.). Vi vil fortsætte med at overvåge situationen og tage passende skridt til at forsvare kirken, hvis det er nødvendigt, siger Stanley.

Domstole ny kampplads

Der har i den seneste tid været flere eksempler i Europa og USA på, at anti-religiøse grupper ved rettens vej forsøger at forhindre kristne i at udtrykke deres personlige tro.
Flere juridiske centre, fx i England og USA, hjælper derfor med at forsvare kristnes ytrings- og religionsfrihed.