Thailandsk drama for dansk missionær

Da Viggo Søgaard tog til massøren en torsdag, anede han intet om, at han var døden nær.Da Viggo torsdag den 3. juni havde ondt i ryggen, anede han intet om, at han havde en forstørrelse på hovedpulsåren, som kunne betyde døden i løbet af få minutter.Men den massør, han tog til, for at få massage for sin ryg, ville også massere hans mave, og kunne straks mærke, at der var noget galt.
Efter en ultralydsscanning om aftenen på Chiang Mai Ram Hospital fik Viggo uroen bekræftet: Han havde en kritisk forstørrelse på hovedspulsåren, som var i fare for at briste, og ville resultere i hans død i løbet af få minutter.

15 slanger til kroppen

Efter test dagen efter og grønt lys fra forsikringen, blev Viggo opereret om mandagen. Han havde forinden sendt en mail til konen Ketty, der befandt sig i Danmark. I løbet af fire timer sad hun i en bil på vej mod lufthavnen. Hun nåede derfor frem inden operationen.
– Ketty siger, at der var 15 ledninger og slanger sluttet til min krop. Jeg tilbragte fire dage på intensiv og yderligere 11 dage på hospitalet. Jeg blev behandlet virkelig godt. Venner kom og besøgte mig. På et tidspunkt lignede min stue en blomsterbutik. Jeg ved at mange i Danmark, Thailand og rundt i verden bad for mig, skriver Viggo i sit nyhedsbrev.

Taknemlig for livet

Han er fyldt med taknemlighed overfor massøren, som opdagede problemet – og formentlig reddede hans liv – samt lægerne, hilsner fra venner og Gud, ”som synes at have gjort det sådan, at alle ting arbejdet perfekt sammen”.
Viggo Søgaard er professor i kommunikation ved Fuller Seminary i Californien. Han og konen Ketty har i mange år arbejdet som missionærer i Thailand og grundlagde i 1968 radiostationen ”Fredens stemme”. I dag er det en landsdækkende radio- og tv station.