Troen er levende som bolden

For flere fodboldspillere til VM i Sydafrika er troen både ny og levende.Troen er lige så levende som bolden, for mange af de fodboldspillere, der deltager i VM i Sydafrika.

Kaká giver æren til Jesus.

New Zealands angriber, Rory Fallon, scorede sejrsmålet i den afgørende play-off kamp mod Bahrain og sikrede sit land VM-deltagelse efter 28 år. Men Fallons har også scoret på andre områder af livet.
Han har troet på Jesus, siden han var barn, men han så sig ikke selv som en religiøs person.
Men da Fallon og hans kæreste besøgte en kirke, for at bede en bøn for den engelske pige Madelaine McCann, som forsvandt fra Portugal under mystiske omstændigheder for tre år siden, valgte han at blive kristen. Præstens ord ramte ham lige i hjertet, fortæller han.

Prædiker ikke

Både han og kæresten døbte sig nogle måneder efter, og kort efter giftede de sig også. Fallon er nu aktiv kristen, medlem af en Baptistkirke og åben om sin tro. Men han prædiker ikke i omklædningsrummet:
– Hvis nogen spørger mig om Gud, vil jeg gerne snakke om det. Men jeg er ikke en, som prædiker. Jeg er ikke en særling, der sidder i hjørnet af omklædningsrummet og læser Bibelen, sagde han i et interview i online-magasinet ”This Is Plymouth”, ifølge Dagen.

Sneijder blev katolik

En af hollands allerstørste fodboldsspillere, Wesley Sneider, er blevet kristen for få uger siden.
Han mødte en katolsk præst i Milano i Italien, hvor hans nuværende klub Inter spiller sine hjemmekampe. Sneijder blev døbt, inden han blev optaget i den katolske kirke.
I et interview i den hollandske avis De Telegraaf, fortæller fodboldstjernens kæreste, at de normalt beder sammen.
Men inde på banen har Sneijder også noget at juble over. Han har haft en fantastisk sæson, hvor han har vundet alt med sin klub: det italienske mesterskab og pokalturnering samt den europæiske turnering Champions League.

Flere kristne spillere

Flere af de brasilianske fodboldspillere er også kristne, fx Kaká og Lúcio, ligesom Sydafrikas stjerne, Steven Pienaar, også har fortalt om sin kristne tro. Den engelske angriber Rooney er også katolik.