’Kristent’ hotel kører på grøn energi

Hotel Hebron er et af de få hoteller i Danmark, som henter al sin strøm fra vindmøller.Nu kan man ikke blot sove trygt og godt på Hotel Hebron i København. Man kan også lægge sig til ro med god samvittighed.

Direktør Peter Bech foran den bugnende morgenbuffet med økologiske varer.

For hotellet har netop – som et af de meget få hoteller i Danmark – indgået en aftale med energiselskabet DONG om at kun at benytte sig af vindenergi. Hotellet køber sin elektricitet direkte fra vindmølleparken ”Overgaard” ved indsejlingen til Mariager Fjord.

Holdningshotel

– Vi er et holdningshotel, siger hoteldirektør Peter Bech. – Det betyder, at vi er ansvarlige over for miljøet, ligesom vi naturligvis giver vore medarbejdere gode ansættelsesforhold og vore kunder en god oplevelse.
Hotellet har allerede fået tildelt miljømærket ”Den grønne nøgle”, der kun gives hoteller, der lever op til særligt skrappe miljøkrav. Her holder man igen med vand- og energiforbrug. Her bruger man miljøvenlige rengørings- og vaskemidler. Og her får man økologiske produkter til morgenmaden.

Arv fra missionshoteller

Hotel Hebron har taget godt hånd om handelsrejsende og familier i 110 år. Når Peter Bech skal konkretisere hotellets værdier, kommer ordene ”ærlighed” og ”vi holder, hvad vi lover” prompte op til overfladen. Arven fra missionshotellernes tid er ikke til at tage fejl af.
I dag er det et moderne hotel, hvor der også er kælet for detaljen: Der er kaffe, kakao og kogekande, der er gratis internet, og der er mulighed for et glas rødvin.
Hotel Hebron er medlem af verdens største hotelkæde: Best Western Hotels. Hotellet ligger kun et par minutters gang fra Hovedbanegården. Derfor er det nemt at komme til og fra lufthavnen.