Bliv en ny kvinde

Kristent kulturcenter inviterer til kvindekonference under temaet ”Forvandling”. Indsamling går til ofre for trafficking.Bliv en ny kvinde – indvendig!

Tv-vært Rita El-Mounayer fra den kristne arabiske tv-station Sat7 har en historie, der kan tage pusten fra de fleste…

Sådan kunne temaet for den årlige kvindekonference i Københavns Kulturcenter godt omskrives.
Temaet er nemlig ”forvandling”, når flere hundrede kvinder mødes den 3.-4. september. Men ikke forvandling gennem flashy make-up, flotte frisurer og farverige kjoler.
– Hensigten er at skabe et forum, hvor kvinder mødes i tilbedende lovsang og meningsfuld undervisning, som vil motivere os til at tage vore ressourcer og vores kald alvorligt, siger initiativtager Merete Tangstad.
– Vi ønsker at give den enkelte kvinde en fornyet tro på, at hun har værdi. At kvinder får mod og redskaber til at fortælle andre om Jesus.

Sex-slaver i Danmark

Konferencen arrangeres af foreningen Kvinde til Kvinde.
– Kvinde til Kvinde skal være en ressourceplatform og en løftestang til at hjælpe andre, fastslår Merete Tangstad.
I år støtter konferencen ofre for menneskehandel. Årsagen er ganske enkel forklarer Tangstad:
– Fordi der findes slaver i Danmark. Yngre kvinder helt ned til 15-16 års alderen tilbydes som udgangspunkt et anstændigt job eller uddannelse i Danmark, men bliver mødt af en ubegribelig barsk virkelighed med tvungen prostitution under vold og trusler. Nogen må gøre noget. Derfor er Kvinde til Kvinde involveret.

Undervisere fra Australien og Libanon

Der er også tid til afslapning på kvindekonferencen.

Årets undervisere er et par særdeles aktive kvinder. Christine Caine fra Australien vil undervise med skarphed og humor, og tv-vært Rita El-Mounayer fra den kristne arabiske tv-station Sat7 har en historie, der kan tage pusten fra de fleste. Merete Tangstad fra Kirken i Kulturcenteret vil også selv undervise.
Sidste år deltog over 650 kvinder i konferencen, dels fra mange kirker og dels fra kirkens gospelkor og sociale arbejde.

Kontakt med 40 prostituerede

Og de mange deltagere havde pengepungen med – men ikke for at shoppe:
– I de sidste to år har vi indsamlet ca. 250.000 kr. blandt deltagerne. Disse penge er givet videre til arbejdet blandt ofre for human trafficking i København via organisationen Hope Now, samt til A21 Campaign i Grækenland.
De seneste 5-6 måneder har mere end 40 kvinder, som alle er ofre for vor tids slaveri, været på besøg i Kirken i Kulturcenteret.
– Vi føler os beærede over pigernes besøg, og vi er utrolig taknemmelige for, at vi kan få lov til at gøre en forskel i disse pigers liv, siger Merete Tangstad.
/sl


Artiklen fortsætter efter annoncen: