Det er ikke alt, der er Guds vilje

Når der sker noget meget frygteligt – som fx at fire unge mænd drukner – så kan de fleste af os ikke lade være med at spekulere over, hvad ”meningen” er, og om det mon er Guds vilje…En af de ulykkelige fædre skriver på sin Facebook ”Vi græder, når Gud kræver sit tilbage…” Og det kan man som forældre sagtens forstå. Hvad kan være værre end at miste sine børn?
Det er også en meget udbredt ”kirkelig” opfattelse, at når nogen dør, så er det Guds vilje. Og man citerer ofte fra Jobs bog: ”Herren gav – Herren tog – Herrens navn være lovet!”. (Job 1,21)
Men på den måde kan Gud nemt komme til at virke som en hård og uberegnelig Gud, og sådan kender vi ham ikke. Hvis Jesus var her på jorden i dag, ville han formentlig reagere på samme måde, som da han kom til sin ven Lazarus grav; Jesus græd.
Men er Gud da ikke almægtig? Jo.
Er det ikke Gud, der styrer alt? Nej ikke alt. Vi styrer jo selv en masse, og den Onde huserer overalt.
Hvis vi tager Bibelen alvorligt, så fremgår det, at verden ikke længere er, som den var skabt. Harmonien blev brudt af Slangen (Djævelen) i Paradisets have.
Dengang brugte mennesket den frie vilje til at give det onde magt, og senere hen bekræfter Paulus, at hele verden ligger under for den Ondes magt.
Vi ser jo dagligt det ondes rasen i krig, vold, ulykker, mord, røveri, voldtægt, misbrug, uretfærdighed, osv.
Ja selv naturen ser ud til at være kommet i uorden på grund af vores forurening og misbrug af jorden.
Så der sker desværre rigtig meget på denne jord, som bestemt ikke er Guds vilje. Gud er ikke skyld i – og han ønsker ikke – alle de forfærdelige ting, der sker.
Først når Jesus kommer igen, som lovet i Bibelen, vil alt igen blive godt efter Guds vilje.
Men vi véd, at når vi tror på Jesus, som alle de unge mænd gjorde, så skal vi leve videre i det evige liv sammen med Gud i harmoni og glæde. For dér sker Guds vilje.

Af redaktør Henri Nissen