Unge valgmenigheder i dyb sorg

De fire unge, som omkom ved en drukneulykke i Norge, var alle aktive i Århus Valgmenighed og Bykirken. Kun to overlevede.Dødens gru er kommet meget tæt på de mange unge i Århus Valgmenighed og Bykirken, efter at fire af deres venner onsdag omkom ved en frygtelig drukneulykke i Norge ud for Mandal. De flere hundrede unge er mødtes i kirkerne og privat for at bede for deres kammerater og deres familier, siden den frygtelige nyhed torsdag morgen blev kendt.
Kun to af de seks kammerater overlevede, da deres åbne båd fik saltvand i motoren og derefter blev ramt af en forkert sø og kæntrede i det voldsomme vejr. Ingen af de seks havde sikkerhedsveste på. Fire af de unge mænd fra Århus forsvandt i de meterhøje bølger. Ved en kraftpræstation lykkedes det to af de unge, Niels Højlund og Søren Thuesen, at bjerge sig i land på en ø i skærgården.
Herfra fortsatte Søren, der har arbejdet som livredder, med at svømme fra ø til ø i mørket indtil han efter kl. 22 udmattet ringede på hos et ældre ægtepar. Først turde de ikke åbne, men da de ud af vinduet så den høje unge mand stå blødende i underbukser, åbnede de og fik den forkomne under den varme bruser.
– Danskeren fortalte, at han var sikker på, at to af vennerne var druknet. Han fortalte også at han og en kamerat havde klaret at komme i land på en ø, fortæller Esther Vågsvoll til den lokale avis Fædrelandsvennen, hvor hun kalder det ”et mirakel, at han klarede svømmeturen” .
– Han ønskede at tage ud igen og lede efter sine kammerater, men det fik vi ham snakket fra. Han ville så overnatte hos os for at få kræfter, så han kunne tage ud om morgenen, fortæller Esther Vågsvoll. Men ambulancefolkene tog ham med til sygehuset i Kristianssand.
Søren Thuesen er søn af Helle og Jens Thuesen, Ringkøbing. Til Jyllands-Posten siger moderen: – Troen har helt sikkert hjulpet ham til at overleve. Den har hjulpet os alle.
Den anden overlevende, Niels Højlund, er søn af sognepræst og tv-præst Henrik Højlund, Løsning. Familien har tidligere boet i Norge.
De savnede fire unge mænd er Thomas Hermansen, Henrik Hyrup Møller, Nikolaj Munk Nielsen og Jakob Skovgaard Andersen.
De er kun fra 22-25 år.
De var alle aktive i det kristne ungdomsarbejde i Århus i de to valgmenigheder samt i Kristeligt Forbund for Studerende.
Nikolaj er søn af informationssekretær Steen Nielsen, Brødremenighedens Danske Mission. Han og Anne Marie er tidl. forstanderpar på Indre Missions Bibelskole i Børkop og præstepar i Skanderup.