Kunstner genskaber bibelske episoder med satelit-billeder

Austraulsk kunstner har skabt ”satelit-billeder” af bibelske episoder, som overgangen af Det Røde Hav, Noahs Arks stranding på Ararat-bjerget, Jesu korsfæstelse og Edens have.Hvordan ville israelitternes tørskoede overgang af Det Røde Hav have set ud på Google Map?

Foroven ses Moses og israelitternes krydsning af Det Røde Hav, mens det nederste billede viser Noas Ark som lige er strandet på Ararat-bjerget, mens vandstanden falder.

Sådan har den australske kunster James Dive sikkert tænkt, da han fik ideen til at genskabe bibelske episoder set fra oven.
”Satellit-billederne” er sammenstykkede af forskellige ægte satellit-billeder, som den 31-årige kunstner brugte over tre måneder på at finde på Google Earth (Googles kort over hele jorden).

Sammensatte billeder

– Ingen af billederne er helt geografisk korrekte, eftersom hver indeholder en kombination af en række satellit-billeder, der er sat sammen. Men der er rigtige elementer såsom Det Røde Hav i Moses-billedet, forklarer Dive til Daily Mail.
Foruden billeder af Det Røde Hav er værket med Moses og israelitterne også sammensat af satellit-billeder fra Niagara Falls og forskellige ørkener. Satellit-billederne til Edens Have er bemærkeligesværdigt nok taget i Belgium.

Tegnede også selv

Arken krævede research:
– Jeg fandt så mange satellitbilleder af både, der flød på havet, som jeg kunne, for at lære så meget som muligt, da jeg skulle sammensætte Arken, fortæller James Dive.
Ved hjælp af blyant og papir tegnede han de elementer, der skulle indgå i billedet, såsom Jesus på korset og arken, hvorefter han fik et 3D modelleringsstudie til at genskabe hans design. Han brugte herefter fire uger på at kombinere baggrundene sammen med folkene i 3D-studiet.
Ikke overraskende begejstrede James Dives bibelske satellit-billeder anmelderne, da de for nyligt blev fremvist under en udstilling i Chicago.