Moske nær Ground Zero?

Amerikanske muslimer er ifølge israelsk avis i færd med at tilbagetrække planer om meget omstridt moske i New York.Planerne om at bygge en moske og et islamisk kulturcenter to blokke fra pladsen, hvor World Trade Center stod, før det styrtede sammen under Al-Quidas terrorangreb den 11. september 2001, har udløst en større politisk storm i USA. Mange ser projektet som en stor provokation.
Barack Obama har selv henvist til religionsfriheden og udtalt, at muslimerne kan bede, hvor de vil. Men udtalelsen møder kritik hos nogle kristne, som mener, at Obamas støtte til moskeen står i kontrast til præsidentens manglende støtte af kristne.
Men ifølge Haaretz, skriver Vårt Land, skal planlæggerne af moskeen nu have skiftet holdning, så byggeplanerne alligevel droppes.
Det har dog også været rygtet, at det store byggeprojekt simpelthen mangler penge.
John