Samere vil konfirmeres

Interessen for konfirmation hos samere er så stor, at flere melder sig til konfirmationsundervisningen.- At konfirmere sig er noget man glæder sig til, det er en stor begivenhed i Sameland, siger Asa Karlsson, projektleder i den svenske kirke, ifølge Dagen.
– Vi forsøger at variere sproget og bruge svensk, nordsamisk, lulesamisk, sydsamisk, og endda lidt norsk. Under gudstjenester og andagt, forsøger vi at skifte sproget hver dag, siger konfirmandernes præst, Birgitta Simma.
– Man ser på Gud og troen på en anden måde. Hvis man ikke vidste, om man troede på Gud før, så er man måske mere sikker nu, siger Marika Renhuvud, en af konfirmanderne.
Samerne er en befolkningsgruppe på 80-135.000 mennesker, der bor på Nordkalotten (et område, der strækker sig over dele af Norge, Sverige, Finland og Rusland). De er en af de største indfødte, etniske grupper i Europa.
John