Tilbage til åndelige discipliner

5000 deltog på SommerOase i Odder, som i år fokuserede på fornyelse gennem tilbagevenden til gamle, kristne discipliner, som tidebønner, pilgrimsvandring og liturgiske gudstjenester. – Vi trænger til åndelig fornyelse, og det har vi sandelig også fået, siger Anne Mie Skak Johanson.Fire gange om dagen kaldte kirkeklokken til tidebønner, morgensang og aftensang.

Hoppeborgen var en stor succes hos sommercampens yngste deltagere.
Foto: Jesper Rais

Ikke på et kloster, men på SommerOase, som i år ville opnå fornyelse ved at vende tilbage til gamle, kristne discipliner.
Onsdag eftermiddag var derfor dedikeret til ”Danmarks måske største pilgrimsvandring”, hvor 600 af deltagerne deltog efter introduktion fra pilgrimspræst Elisabeth Knox-Seith fra Viborg Stift pilgrimsvandringen.Deltagerne vandrede i grupper og kunne vælge ruter på enten fire, otte eller 13 kilometer.
– Vi har fået god respons på de kirkelige traditioner, som vi fremhævede på festivalen i år. Når vi bliver taget ud af vores hverdag, genopdager vi værdien af de mange traditioner, vi allerede har. De minder os om Gud og hans tilstedeværelse i vores dagligdag, lige der hvor vi er – og det kan man tage med sig hjem fra festivalen, fortæller Anne Mie Skak Johanson begejstret.

– Vi blev åndeligt fornyet

Det hyggelige fællesskab fortsatte efter mørkets frembrud i de forskellige campingvogne og fortelte på SommerOase, der i år havde opstillet en stor kirkeklokke, som de ringede i, når der var tidebønner og liturgiske gudstjenester.
Foto: Jesper Rais

Årets tema, ”Fornyelse – i Guds nærvær”, handler for Anne Mie Skak Johanson både om åndelig fornyelse, fornyelse i relationen til Gud og hinanden, en oplevelse af Guds nærvær og nyt liv og håb til mennesker i alle livssituationer:
– Fornyelsestemaet linker godt op med alt det, vi har oplevet i år. Vi trænger til åndelig fornyelse, og det har vi sandelig også fået. Vi har oplevet mange konkrete berøringer af Gud: Ægteskaber, der er blevet genoprettet, syge er blevet helbredt, folk har modtaget syn, nogle er kommet til tro på Gud, folk der har mistet alt håb for livet har mødt Gud og hans tiltale, forklarer hun.

2000 gæster

SommerOase har de seneste år oplevet stor vækst, og med 2000 besøgende på gæstedagen om torsdagen, nåede deltagertallet i år op på knap 5000 – 400 flere end sidste år.

Læs mere her


Artiklen fortsætter efter annoncen: