Dialogcentret be’r om hjælp

Dialogcentret i Århus på kanten af lukning, hvis ikke flere tegner sig for faste bidrag.
Dialogcentret i Århus har eksisteret i ca. 40 år på grund af især store donationer. Men de er svundet ind, og nu opfordrer centret medlemmerne til at tegne gavebrev over 10 år.– Ind imellem har Dialogcentret modtaget ganske betragtelige gaver, som fx testamentariske beløb, hvilket har gjort det muligt at holde skindet på næsen. Men inden for de sidste mange år er beholdningen blevet mindre og mindre, skriver centrets generalsekretær, Christina Philipstatt i bladet Den Nye Dialog.

Truet af lukning

Dialogcentret har kørt med underskud i flere år, og nu er der kun 250.000 tilbage i kassen af fondsmidler. I 2009 var udgifterne til drift alene 755.400 kroner.
Situationen nu er så alvorlig, at Dialogcentret er på kanten af lukning.
– Dialogcentret må nu med stor bedrøvelse erkende, at de økonomiske midler er ved at slippe op.
Derfor opfordrer hun centrets 1100 medlemmer til at træde til og redde Dialogcentret med et gavebrev. Her forpligter man sig til at give et fast beløb hvert år i 10 år. Og det er Dialogcentret værd, mener hun:
– Dialogcentret er i dag det eneste sted af sin art, som stadig står fast ved sit udgangspunkt, nemlig kristentroen som en absolut sandhed, der i konfrontatorisk dialog udfordrer både sig selv og sin omverden.

Mildere tone

Hun indrømmer, at Dialogcentret til tider har brugt en rigelig skarp tone:
– Tonen har vi arbejdet på at gøre mildere, men vi har også erkendt, at et Dialogcenter… ind imellem får ørerne i maskinen, siger hun.
Det har især såret kristne, at Dialogcentret før har støbt kugler til mediernes negative omtale af frikirker. Men med den nye generalsekretær er der kommet andre boller på suppen:

Frikirker er ikke sekter

– Dialogcentret er selv økumenisk, og frikirkerne er som udgangspunkt ikke sekteriske. Jeg har selv baggrund i Missionsforbundet, som er en frikirkelig menighed. Først når en menighed bliver sekterisk, er det et problem, vi skal undersøge, har hun tidligere forklaret Udfordringen.
Dialogcentret spiller en vigtig rolle i dag, mener Hans Raun Iversen, lektor i praktisk teologi ved Københavns Universitet:
– Der er tider, hvor der er brug for ”dialog i konfrontation”. Folkekirken har ingen officiel stillingtagen, og uden Dialogcentret kan dansk kirkeliv komme til at mangle et organ, der påtager sig at sige det upopulære, siger han til Kristeligt Dagblad.