Frit kirkevalg på alle hylder

Folk skal selv – uden bøvl – kunne vælge, hvilken kirke de vil komme i, mener Flemming Damgaard Larsen (V), medlem af Folketingets kirkeudvalg.Hans udtalelse kommer belejligt i forbindelse med Kirkeministeriets forslag om kirkelig velsignelse af homoseksuelle i alle stifter.
– Valg af kirke skal være mere fleksibelt. Det ligger mig meget på sinde, at den danske folkekirke er en aktiv og attraktiv del af det danske samfund, siger han til Frederiksborg Amts Avis.
– Som det er nu, er den enkelte dansker bundet til en bestemt kirke, afhængigt af hvor man bor. Ønsker eksempelvis et kommende ægtepar at benytte en anden kirke til deres bryllup, risikerer de at få afslag, hvis det vurderes, at de ikke har tilstrækkelig tilknytning til den ønskede kirke. Det er alt for bureaukratisk og forældet en ordning, mener han.
– Selvfølgelig kan et mere fleksibelt kirkevalg betyde, at visse kirker bliver meget populære på grund af en særlig idyllisk beliggenhed eller en populær præst. Men er dette nødvendigvis noget dårligt for kirken? spørger han.