Levende fortælling kræver levende billeder

Hvordan lave videofilm til hjemmesiden? Kompaktkursus med undervisere fra TV2 viser hvordan. Det sker den 8.-9. oktober i Vejle.Fremtiden tilhører dem, der forbereder sig på den. Det gælder også i kommunikationens verden. Foredrag, undervisning, prædikener – og især hjemmesider – bliver i stigende grad krydret med videoklip.Men hvordan kommer man i gang? Hvordan optage, redigere, uploade osv.?
Det vil to undervisere med erfaring fra TV2 guide i på Grejsdalens Efterskole ved Vejle den 8.-9. oktober.
Jan Weber er tv-fotograf på TV2. Mads Haukrogh er tv-journalist med tilknytning til TV2 Midtvest. Desuden medvirker direktør Finn Andersen fra KLF, Kirke & Medier og mediekonsulent Asbjørn Asmussen fra Indre Mission.

Praktisk vejledning

Kurset er praktisk. Undervisningen i idéudvikling, historiefortælling og praktiske tips og tricks i videoproduktion afløses af flere gruppeopgaver. Her skal deltagerne bl.a. lave en stumfilm på ét minut og senere producere en god historie på tre minutter. Kurset afsluttes med en ”filmfestival”, hvor alle weekendens videoproduktioner præsenteres.
– Kurset er for alle, som synes, det er spændende at fortælle historier ved hjælp af billeder. Det er en forudsætning for at deltage, at du selv medbringer et videokamera, som du er fortrolig med at bruge, fortæller Asbjørn Asmussen.
Alle deltagere skal medbringe en lille sjov videopræsentation af sig selv.
Kurset er arrangeret af Indre Missions Videoværksted i samarbejde med KLF, Kirke & Medier og Kirkeligt Medieakademi.