Karen er en særdeles engageret sekretær

Karen Andersen ta’r telefonen for Hospice Forum Danmark.Karen Andersen har let til latter. Og det er et held. Man bør nemlig smile, når man tager telefonen. For så lyder man åben, venlig og imødekommende.Og det gør Karen Andersen fra Vejle. Hun er ny sekretariatsleder for Hospice Forum Danmark fra 1. august og har allerede snakket med både sygeplejeelever og pårørende til uhelbredeligt syge og døende.
– Mennesker som ønsker at komme på hospice, bør ikke få afslag. Det kan jeg simpelthen ikke klare! Om ikke andet bør der være tilbud om daghospice, besøg af palliative teams eller aflastning i hjemmene, siger hun.
– Derfor bør vi lægge pres på politikerne, så vi ikke nøjes med de nuværende 182 hospicepladser, men i det mindste kommer op på de anslåede 257!
– Ja, der kom bogholderen op i mig, smiler Karen Andersen.
For bogholderi er en del af arbejdsbeskrivelsen i de 80 timer om måneden, hun er ansat i Hospice Forum Danmark. Ved siden af er hun bogholder for flere virksomheder. Hun har selv haft eget firma – og inden da har hun bl.a. været produktchef i HTH Køkkener.

Omsorgs-gen

Men det var ikke kærligheden til tal, der fik hende til at sige ja til sekretærjobbet, men et stort ”omsorgs-gen”, som hun udtrykker det. Og grunden til, at hun netop kaster sig over hospicearbejdet, er, at hun passede sin gamle far indtil dennes død i 1994. Forinden var hendes mand gået bort i 1991.
– Min mand fik uhelbredelig kræft og måtte desværre dø på sygehuset i Vejle. Der var ikke ro, og der var ikke nogen, som kunne tage hånd om patienten hele tiden. Der var heller ikke nogen, der kunne tage hånd om de pårørende, som var efterladt, fortæller hun.
I 1995 meldte hun sig ind i støtteforeningen for Skt. Maria Hospice i Vejle, der startede samme år.

At leve til man dør

Det er godt for den uhelbredeligt syge at komme på hospice, reflekterer Karen Andersen:
– Mange får det meget bedre, og nogle kan endda komme hjem i en periode. Og det er jo godt. For man kommer ikke på hospice for at dø, men for at leve til man dør!
Derfor glæder det Karen Andersen, når folk ringer ind for at høre mere om hospice:
– Mange tror stadigvæk, at det koster noget at komme på hospice. Men det er jo gratis som de øvrige offentlige sundhedstilbud.
Karen Andersen blev ansat den 1. august som afløser for Alf Mulnæs. Og har allerede haft hænderne fulde:
– Jeg har gennemgået alle mails, har været til bestyrelsesmøde og skrevet referat. Og så har jeg snakket med pårørende, som ønskede at vide mere om mulighederne for aflastning. Et par sygeplejeelever har også ringet for at få informationer til deres opgave om palliativ behandling.

Alsidigt job

Så det er et alsidigt job at være sekretariatsleder, men Karen Andersen har mange strenge at spille på. Ikke blot med en fortid som bogholder, produktchef, selvstændigt erhvervsdrivende og endda stewardesse, men også med en glad og smittende personlighed.
Karen Andersen har to voksne børn og fire børnebørn.